Sugrin suklaakakun resepti

Sugrin vetonaulana on jo vuosien ajan ollut herkullinen suklaakakku, jonka resepti on kulkenut ainejärjestössämme perinteenä leipojalta leipojalle. Vaikka kakku on esiintynyt monenlaisissa muodoissa (sekä ulkonäöllisesti että esimerkiksi vegaanisena), on sen suosio aina taattu Sugrin järjestämissä myyjäisissä ja kahvituksissa. Kakun makean suklainen kuorrute, mehevä sisus ja raikkaan hedelmäinen täyte kun muodostavat sellaisen yhdistelmän, joka kerää kehuja vuodesta toiseen.

Ota siis talteen Sugrin suklaakakun (se perinteikkäin) resepti ja kokeile kotonasi!

Ainekset:
5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
3 rkl kaakaojauhetta
4 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa
2 munaa
1,5 dl voisulaa
Appelsiinimehua (kostukkeeksi)
Aprikoosi- tai persikkapilttiä (täytteeseen)
Tummaa suklaata (kuorrutteeksi)

Valmistus:

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut maito, munat ja voisula.
  3. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista n. 40 minuutin ajan 175 celsiusasteessa.
  4. Anna kakun jäähtyä, leikkaa se kahtia ja kostuta appelsiinimehulla.
    Täytä appelsiini- tai persikkapiltillä ja sulata suklaa kakun päälle.

Teksti: Mirjami Sipilä
Lähde: Henna-Riikka Lahtinen
Kuva: Henriikka Iivanainen

Jätä kommentti