Siulasten syntymäpäivätervehdys

Hei Helsingistä!

Uusi syksy tuo tullessaan niin uuden lukuvuoden kuin uudet fuksit. Näistäkin akateemisesti nuorista toivottavasti mahdollisimman moni päihtyy sugrien sulotuoksuista ja päätyy sukukieltemme pariin johdantokurssiakin pidemmäksi aikaa.

Tänä lukuvuonna yliopistollamme on mahdollista tutustua sugreihin unkarin, viron, pohjois- ja koltansaamen, karjalan, ersän sekä inkerinmaan kielten kurssien kautta. Siula ry:n sugririntaman suurin uutinen lienee laulukirjamme, Suomen lauluopin perusteiden, uudistaminen. Ilahduttavaa on, että vuoden 2023 versiosta sugrikappaleita löytyy edellistäkin painosta enemmän. Lisäksi ainejärjestölehtemme sivut ovat kuluneina vuosina enenevissä määrin täyttyneet taas sugreja koskevista aiheista. Tämä kaikki kertoo eittämättä siitä, että kiinnostus sugreihin on ja pysyy.

On hienoa, että Turussa suomalais-ugrilaisten kielten opiskelijoilla on oma ainejärjestö. Olemme ylpeitä siitä työstä, mitä Varsinais-Suomessa tehdään suomalais-ugrilaisten kielien eteen. Maailmaa ilman sukukielten opiskelua on vaikea kuvitella.

Hyvät Sugriystävämme, on ilo saada kirjoittaa juhlalehteenne. Ainejärjestömme ovat aikaisemmin törmäilleet niin Osmissa kuin Ifuscoissa. Olette aina tervetulleita myös tutustumaan tapahtumiimme, mikäli tienne Helsingin maaperälle joskus johtaa. Toivomme myös näkevämme teidät Helsingin Osmassa marraskuussa!

Kauhian pal onne ny viäl 50-vuatiaal Sugri ry:l!

Siulaset
Helsingin yliopiston suomen ja sukukielten opiskelijoiden ainejärjestön Siula ry:n
ainejärjestölehti

Jätä kommentti